Szeged, Széchenyi tér

2014. 03. 06-09.

 

Képek a rendezvényről

 

2014. évben immár V. alkalommal lett megrendezve a Szegedi Toros és Pálinkafesztivál.

 

A sok színes program mellett igazi dínom-dánom fogadta a fesztivál látogatókat. Aki mindent végig kóstolt, jöhetett az esti ereszd el a hajam és másnap a szánom-bánom is. De a jó magyar kutyaharapást szőrével gyógyít, úgyhogy négy napig nem kellett haza menni.

 

A számos program mellet kiemelnénk a legjelentősebbeket és a legmókásabbakat. Ilyenek voltak például a Malacfogó Verseny, a Böllérverseny vagy a Toros Olimpia.

 

Az egyetemi karok is megmérettetésre kerültek egy vicces, szórakoztató, a Toros Pálinkafesztivál témájához szorosan kapcsolódó vetélkedő keretén belül. A végső győztes jutalma a malacságok mellett a méltán közkedvelt, nagy mennyiségű pálinka volt. Csak, hogy senki ne érezze magát vesztesnek, ösztönzésképpen minden csapat lelkesedését ajándékkal jutalmaztuk.

 

Természetesen a legkisebbekről sem feledkeztünk meg, akiknek malacfogó versenyt rendeztünk, valamint volt még állat simogató tradicionális magyar állatfajtákkal, kukoricán térdepelő sarok és kézműves sarok.

 

A fellépők között szerepelt a közkedvelt házaspár Korda Gyuri bácsi és Balázs Klári, a Honey Beast, a Lounge Melody, a Villa Negra és még számos előadó.

 

A fesztiválon 95 kiállító vett részt és közel 100 féle pálinka különlegességet lehetett megkóstolni. Az idei évben a legnépszerűbbek közé tartozott az Irsai Olivér szőlőpálinka, a csipkebogyó pálinka, a kökény pálinka, a bodza pálinka és a som pálinka. Nagyon ízletes házi disznóságok közül lehetett válogatni, kóstolgatni. Többek között mangalicából készült különlegességekből, tepertőből, kolbászokból és hurkákból lehetett jóllakni.